Blog Manager

Universal Article/Blog/News module

Bitcoin fiyatı 36 bin doların üzerine çıkarken likidasyonlar 500 milyon doları geçti

Yazar:
Kategorisi:
Beğendim:
Beğenmedim:
Oluşturuldu:
25 Feb 2022

Bitcoin fiyatı 36 bin doların üzerine çıkarken likidasyonlar 500 milyon doları geçti

Savaş korkusu Bitcoin ve altcoinlere fayda sağlamaz, aksine büyük kayıplar hızlı bir şekilde gelir ve bunu mütevazi bir toparlanma izler.

Bitcoin fiyatı 36 bin doların üzerine çıkarken likidasyonlar 500 milyon doları geçti

PİYASA GÜNCELLEMESİ

Bitcoin (BTC), Rusya'nın Ukrayna işgali haberinden sonra 24 Şubat Perşembe sabahına yükselerek başladı ve Bitcoin fiyatı tüm piyasa takipçilerinin en büyük gündemini oluşturuyor.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Risk duyarlılığı baskın olmaya başladı

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, BTC/USD Bitstamp'te 36.400 dolara yükselerek, gün içinde gördüğü en düşük seviyenin yaklaşık 2000 dolar üzerine çıktı.

Piyasalar, Rusya'nın bir gecede Ukrayna'ya girmesiyle gergin bir hale geldi ve harekatın devam etmesi tüm küresel ticarette yankı buldu.

Rusya hisse piyasaları da savaştan oldukça etkilenerek neredeyse yüzde 50'ye varan düşüşler gördü.

Günün erken saatlerinde düşüş yaşayan Bitcoin, ilerleyen vakitlerde tekrar toparlandı.

Macro Hive piyasa analisti Sahil Sakhrani, Cointelegraph'a verdiği demeçte, "Hafta başında Rusya ve Ukrayna arasındaki yükselen tansiyon kripto piyasasını olumsuz etkiledi. Kripto endekslerimiz zaten tüm sektörlerde büyük kayıplar gösteriyordu," dedi.

Sakhrani, Rus ekonomisine yönelik daha fazla yaptırım duyurusunun durumu daha da kötüleştirebileceği ve Bitcoin'in geleneksel hisse senedi piyasalarıyla ilişkisinin göz ardı edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Analist, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından AB, İngiltere ve ABD'nin Rusya'ya karşı ek yaptırımlar uygulayacağı haberleri durumu daha da kötüleştirdi," dedi.

"Riskten kaçınma, piyasalar için baskın tema olacak gibi görünüyor. Bitcoin ve NASDAQ arasındaki korelasyonun yeniden artmasıyla, daha geniş risk duyarlılığı muhtemelen kripto piyasasının baskın itici gücü olacak."

Konuyla ilgili bir başka önemli bir detay ise, Fed'in çatışmayı bahane ederek Mart ayında faiz artışında bulunmaması olabilir.

Ancak popüler trader ve analist Pentoshi için böyle bir teori pek de makul görünmüyor.

Pentoshi bir Twitter paylaşımında, "0 faiz oranlarıyla yaklaşan bir durgunluk yaşarsanız ve daha fazla sermaye eklerseniz, daha kötü bir şey elde edersiniz: Stagflasyon," dedi.

Konuyla ilgili olarak ekonomist Mohamed El-Erian, bu tür risklerin "Fed'in politika esnekliğinin sınırlı olduğu ve likiditenin düzensiz olabileceği bir zamanda geldiğini," söyledi.

Likidasyonlar 500 milyon doları geçti

Tüm gelişmeler arasında, türev fonlama oranları negatif bölgeye indi.

İlginizi çekebilir: Bitcoin için nihai desteğin 20.000 dolarda olduğu konuşuluyor

Analitik kaynağı Coinglass verilerine göre, 24 saat içinde 530 milyon dolara ulaşan kripto likidasyonları yaşandı.

Bitcoin vadeli işlem fonlama oranı grafiği. Kaynak: Coinglass
Henüz yorum yok...
Yorum Yazın
69025

Karakter Sınırı 400