Blog Manager

Universal Article/Blog/News module

Bitcoin için "dipten satın al" çağrısı yapanların sayısı azaldı

Yazar:
Kategorisi:
Beğendim:
Beğenmedim:
Oluşturuldu:
24 Feb 2022

Bitcoin için "dipten satın al" çağrısı yapanların sayısı azaldı

"Dipten Bitcoin satın al" çağrısı yapanların sayısı azalırken BTC alan aile ofisleri artmaya başladı.

Bitcoin için

HABERLER

Kısa vadeli sosyal medya verileri, yatırımcıların şu anda Bitcoin (BTC) düşüşünü fırsata çevirmek adına alım yapmaya yanaşmadıklarını gösteriyor. Öte yandan ABD'deki aile ofislerinin yüzde 77'sinin kripto paraya yöneliyor.

KJ Lanaul tarafından Twitter, Reddit, Discord ve Telegram gibi sosyal medya platformlarında yer alan "satın al" temalı gönderilerden derlenen veriler, bu hafta başlarında Insights Santiment blog sayfasında yayımlandı.

Araştırmada, geçtiğimiz yıl boyunca birçok trader'ın düşüş trendi sırasında satın alma çağrıda bulunduğu belirtildi. Ancak bu süreçte, fiyatın önemli ölçüde düşmeye devam ettiği ve her defasında aylarca toparlanamadığı da ortaya çıktı.

"Topluluğun geneli, dip seviyeyi olması gerektiğinden daha erken dillendirir ve gerçek dipler, ‘Buy The Dip [Dipten Satın Al]’ sözünün az veya hiç kullanılmadığı zamanlarda oluşur. Şu an itibarıyla bu söylemler çok düşük."

Örneğin geçen yıl, Çin'in Bitcoin madencilik yasağına ve Elon Musk üzerinden yaşanan FUD ile BTC'nin fiyatı düşmeye başlamıştı. Mayıs ortasında yaklaşık 68 bin yatırımcı, BTC yaklaşık 44.000 dolardan işlem görürken “dipten satın alma” çağrısında bulundu. Ancak dip, BTC'nin kabaca 29.000 dolara kadar düştüğü temmuz ayında gözlendi.

Lanaul, "Tanıdık olan bir model var: Düşüş trendi sırasında her biri bir öncekinden daha düşük olan ve üç dalgadan sonra dip yapan, piyasa toparlanmadan önce gerçekleşen ‘3 Dip Satın Al’ dalgası" diye yazdı.

Sosyal medyadaki “dipten satın al” yorumları ile BTC fiyatı kıyaslaması. Kaynak: Insights Santiment

Aile için kripto

Fiyatlar kısa vadede dalgalanırken, elinde yüklü birikimi olan bireyler ve aile ofisleri sektörü desteklediği için kripto para alanında uzun vadeli büyümenin kaçınılmaz olduğu düşünülebilir. BNY Mellon Küresel Aile Ofisi anketinin güncel verilerinde, aile ofislerinin yüzde 77'si ya kripto para alıyor ya da yakın gelecekte sektöre yatırım yapmayı düşünüyor.

Aile ofisleri, yüksek birikimi olan birey veya aileler adına yatırımları yöneten özel şirketlerden oluşuyor. BNY Mellon, aile ofisi piyasasında da hizmet sunan bir yatırım bankacılığı devi.

İlgili: Rusya Ukrayna'ya girdi, Bitcoin çakıldı

Anket, her biri 150 milyon dolardan fazla varlığı yöneten 144 aile ofisinden ve 56 bireyden oluşan 200 katılımcıyla yapıldı.

Katılımcıların yüzde 72'si önümüzdeki 12 ila 24 ay içinde kripto para alanına dahil olma niyetlerinden bahsetti. Anket ayrıca, tekli aile ofislerinin yüzde 36'sına kıyasla, çoklu aile ofislerinin yüzde 64'ünün aktif olarak kripto paraya yatırım yaptığını da ortaya koydu.

Kripto para alanına dahil olma yöntemleri ele alındığında, ankete katılanların yüzde 58'i borsada işlem gören fonları (ETF) tercih ettiğini belirtirken, yüzde 42'si doğrudan sahiplik ve saklama yöntemini tercih ettiğini söyledi.

Henüz yorum yok...
Yorum Yazın
53043

Karakter Sınırı 400