Blog Manager

Universal Article/Blog/News module

Mintable, OpenSea saldırısında çalınan NFT’leri iade etme sözü verdi

Yazar:
Kategorisi:
Beğendim:
Beğenmedim:
Oluşturuldu:
23 Feb 2022

Mintable, OpenSea saldırısında çalınan NFT’leri iade etme sözü verdi

NFT pazar yeri Mintable, varlıkları güvenli bir şekilde iade etmek amacıyla saldırıya maruz kalan kullanıcılardan biriyle iletişime geçti.

Mintable, OpenSea saldırısında çalınan NFT’leri iade etme sözü verdiHABERLER

En bilinen NFT pazar yerlerinden OpenSea, cumartesi günü kullanıcıların NFT’lerini Ethereum (ETH) blockchaininden yeni bir akıllı sözleşmeye taşımalarını gerektiren yeni bir güncelleme duyurmuştu.

Platfromdaki 32 kullanıcı ise güncelleme duyurusunu takip eden birkaç saat içerisinde e-posta kimlik hırsızlığı saldırısı sonucunda yaklaşık 1,7 milyon dolarlık zarara uğradı.

OpenSea CEO’su Devin Finzer söz konusu saldırının, kullanıcılara OpenSea kimliği konusunda güvence veren ve onları cüzdanlarıyla dijital bir mesaj imzalamaya ikna eden sahte e-posta dolandırıcılığı yoluyla düzenlendiğini açıklayan bir tweet dizisi paylaştı. Finzer ayrıca dolandırıcılık sonucunda bilgisayar korsanının varlığa devredilebilir bir lisans elde ettiğini de ekledi.

OpenSea baş teknik sorumlusu Nadav Hollander ise paylaştığı tweet’te, "Yeni Wyvern 2.3 akıllı sözleşmesine yönelik kötü amaçlı emirlerin hiçbiri gerçekleştirilmedi. Bu durum, emirlerin, geçişten önce imzalandığını ve OpenSea'nin NFT transferiyle ilgili olma ihtimalinin de düşük olduğunu gösteriyor,” sözlerine yer verdi.

Hollander ayrıca Web3 alanında, özellikle de zincir dışı mesajların imzalanması konusunda daha fazla güvenlik eğitiminin gerekli olduğunu vurguladı. 

TOM FARREN

Henüz yorum yok...
Yorum Yazın
71434

Karakter Sınırı 400