Blog Manager

Universal Article/Blog/News module

Rus Hükümeti Merkez Bankası İtirazları Üzerine Kripto Yasa Tasarısını Parlamentoya Sundu

Yazar:
Kategorisi:
Beğendim:
Beğenmedim:
Oluşturuldu:
23 Feb 2022

Maliye Bakanlığı, Rusya'daki kripto para birimi düzenlemesini ilerletiyor. Kripto ödemeleri yine de yasaklanacak.

Moskova'da Rus hükümet binası. (Deklanşör)

Rusya Maliye Bakanlığı, ülkedeki kripto para birimlerini düzenleme planını ileriye taşıyor ve parlamentoya bir yasa tasarısı sundu. Pazartesi günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, tasarı 18 Şubat'ta sunuldu ve kilit kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere çeşitli hükümet organları tarafından önceden onaylanmış yol haritasına dayanıyor .

Duyuru, düzenlemeye karşı çıkan ve kripto para ticareti ile madenciliğin yasaklanmasını tercih eden Rusya Merkez Bankası ile politika bölünmesine dikkat çekiyor. Merkez bankası dijital para birimi dijital rublenin pilot uygulamasını ileriye taşıyan merkez bankası, kripto ticaretini cezalandırmayı ve bireyler için 500.000 rubleye (6.360 ABD Doları) kadar para cezası verilmesini ve şirketler için 1 milyon ruble olan Tass ile cezalandırılmasını önerdi.

Maliye Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, Rusya Merkez Bankası'nın itirazlarının "Maliye Bakanlığı'nın yaklaşımıyla çelişmediği takdirde bu yasa tasarısı üzerinde yapılacak sonraki çalışmalarda dikkate alınacağını" söyledi.

Tasarının resmi metni, yasal belgeler için çevrimiçi veritabanında henüz mevcut değil.

Tasarı, kriptoyu yasal bir ihale değil, bir yatırım aracı olarak ele alıyor ve kripto para birimlerinin mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılamayacağını söylüyor. Ayrıca, bir lisans almak ve özel bir devlet siciline dahil olmak için belirli kriterleri karşılaması gereken kripto para borsaları ve tezgah üstü masalar için gereksinimleri belirtir. Yabancı kripto borsaları, ülkede hizmet sağlamak için Rusya'daki tüzel kişileri kaydettirmelidir.

Basın açıklamasında, tüm kripto para biriminden itibari paraya işlemlerin banka hesapları aracılığıyla gerçekleştirilmesi ve kullanıcıların hem bankalar hem de kripto para borsaları ile müşterinizi tanıyın (KYC) kontrollerinden geçmesi gerektiği belirtildi.

Borsalar ayrıca kullanıcıları kriptoya yatırım yapmanın riskleri hakkında bilgilendirmek zorunda kalacak. Yatırımcılar, kripto para birimleri ve ilgili riskler hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarından emin olmak için çevrimiçi testleri geçmek zorunda kalacaklar. Testi geçenler, kriptoya yılda 600.000 rubleye kadar yatırım yapabilir; 50.000 ruble ile sınırlı olmayanlar. Nitelikli yatırımcının sınırı olmaz.

Kripto para borsaları, kendi kriptolarını ve kullanıcılarının fonlarını ayrı hesaplarda tutmalı ve tüm kullanıcılarının kripto adreslerinin kaydını tutmalıdır. Kullanıcılar, borsalarının herhangi bir borcundan sorumlu tutulamaz.

Kripto para madenciliği de önerilen yasa tasarısı kapsamında düzenlenecek. Basın açıklaması, daha fazla ayrıntı vermeden, özel devlet kurumları tarafından denetleneceğini söyledi.

Henüz yorum yok...
Yorum Yazın
67540

Karakter Sınırı 400